Softphone

Een softphone is een software matige telefoon waarmee je kan telefoneren zonder fysiek toestel. Je kan deze applicatie of app installeren op je PC/laptop, smartphone en tablet en hierdoor kan je overal bellen. Ook een softphone heeft zijn voor- en nadelen.

Voordelen

Met een Softphone kan je besparen op de eenmalige kosten van toestellen. Je hebt immers geen fysiek telefoontoestel meer nodig. Wat je wel nodig hebt is een USB Headset want anders praat je in de open lucht en dat is niet altijd handig. Daarnaast ben je met een Softphone overal bereikbaar op je bedrijfstelefoonnummer mits je een Laptop/Smartphone bij je hebt.

Nadelen

In de praktijk is gebleken dat bij WiFi en 3G verbindingen de geluidskwaliteit niet te garanderen is. Met de uitrol van 4G wordt de verbinding wel stabieler maar de voorkeur gaat uit naar een vaste internetverbinding. Veel mobiele aanbieders hanteren ook data limieten op de data bundel waardoor je ineens hogere kosten kan krijgen. Ook kan een gesprek haperen als je zware applicaties op je PC of laptop gebruikt naast het bellen.

Veel aanbieders van Softphones hanteren een eigen prijsstructuur afhankelijk van de gewenste functionaliteiten. Ook kan het noodzakelijk zijn om een zogenaamde codec aan te schaffen om de gesprekskwaliteit te verbeteren. De goedkope of gratis Softphones ondersteunen vaak niet alle functies zoals doorverbinden of in de wacht zetten.

Wat heb je nodig?

  • Een PC/Laptop of een Smartphone
  • Een Internetverbinding
  • Zoiper voor je PC/Laptop
  • Bria App voor je Smartphone
  • Voor de instructies kan je de FAQ raadplegen
Meer weten over onze “Softphone oplossingen?“Laat hier je gegevens achter en wij bellen je direct terug.